E-mails en nieuwsbrieven kun je in feite op twee verschillende manieren versturen: per direct of op vooraf ingestelde intervallen die voor iedere lezer op de dag van hun inschrijving begint. Dit laatste kun je bereiken door gebruik te maken van een autoresponder.


Geautomatiseerd

Vaak heb je het al druk genoeg met het runnen van je business en blijft er weinig tijd over om regelmatig spontaan een mailtje naar je mailinglijst te versturen. Op dit probleem bestaat de perfecte oplossing: de autoresponder.

Autoresponders

Een autoresponder is een stukje software waarin je een lijst met van te voren geschreven e-mails kunt toevoegen. Deze e-mails worden met intervallen verzonden die je zelf in kunt stellen. Dit kunnen dagen zijn, maar ook weken. Je voegt bijvoorbeeld zeven e-mails toe aan je autoresponder en stelt het zo in dat de eerste mail direct wordt verzonden na inschrijving.

De tweede e-mail wordt bijvoorbeeld na drie dagen verzonden, de derde na een week en ga zo maar door. Op deze manier heb je er zelf geen omkijken naar, terwijl je toch een persoonlijke band met de lezer aan het opbouwen bent.

Door middel van een autoresponder kun je met duizenden mensen tegelijk een persoonlijke relatie opbouwen, iets wat je handmatig nooit voor elkaar zou kunnen krijgen. Elke lezer bevindt zich immers in een verschillende fase van de geprogrammeerde e-mailreeks, want dankzij de autoresponder begint elke nieuwe inschrijver helemaal bij het begin van het proces.

Als je je e-mails gepersonaliseerd hebt gemaakt, valt het je lezers niet op dat je de berichten niet handmatig naar ze verstuurd hebt, maar dat een systeem dit automatisch voor je gedaan heeft. Op deze manier kun je ze jarenlang blijven mailen en de band blijven versterken, zonder dat dit jou nog enige inspanning of bemoeienis kost.

Een autoresponder kan dus oneindig zijn en jarenlang je lezers automatisch aan je binden. Met een sterke opt-in pagina kun je ook jaren na het opzetten nog steeds dagelijks nieuwe aanmeldingen krijgen, waardoor je mailinglijst zal blijven groeien.

Bedenk tot slot wat je – naast het weggeven van waardevolle informatie en subtiele verkooptechnieken – nog meer kunt doen met een autoresponder. Bied bijvoorbeeld een online trainingprogramma aan waar klanten vooraf betalen voor een tien weken durende cursus. Hierbij kun je instellen dat je klanten iedere week twee e-mails ontvangen uit dit programma met een nieuw onderdeel uit het programma.

Direct mailing

Naast autoresponders bestaat er natuurlijk ook direct mailings. De term zegt het eigenlijk al: je verstuurt direct een e-mail, wanneer jou dit uitkomt. Stel je geeft morgenavond een webinar, dan kun je een e-mail schrijven en deze direct versturen. Zo wordt hij binnen enkele minuten door je complete mailinglijst ontvangen.

Hierbij is veelal in te stellen wie deze mail gaat ontvangen. Je hele mailinglijst, een deel ervan of slechts enkele mensen. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je direct mailing alleen aan die mensen te versturen die alle e-mails uit je autoresponder al hebben ontvangen.

Het voordeel van deze vorm van e-mail marketing is dat je hier actualiteiten in kunt verwerken, omdat de mail direct verzonden wordt. Bij een autoresponder kan dat niet omdat voor elke inschrijver het proces weer helemaal vanaf het begin start.

Probeer Enormail 30 dagen gratis

Tevredenheid Gegarandeerd 100%
  • Bereik gemakkelijk en snel meer klanten
  • Vergroot je impact én je omzet
  • Net zo simpel als een e-mail versturen
  • Bouw aan je klantrelaties
  • Opzeggen wanneer je wilt
  • Plezier om mee te werken

Enormail is in het Nederlands

In het Nederlands

En van Nederlandse makelij. Enormail kan ook in het Engels

Enormail is volledig AVG/GDPR proof

AVG/GDPR proof

Jouw data en die van je contacten zijn veilig en blijven in Nederland.

Enormail levert uitstekende support

Uitstekende support

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,6!