Haal het maximale uit je mailinglijst

Om het meeste uit je mailinglijst te halen, is het van belang om te weten hoe je het goed kunt toepassen. De sleutelfactor bevindt zich in de relatie met de mensen op je mailinglijst. Hoe beter die is, hoe beter de resultaten zijn die je met je lijst behaalt. Hoe kun je dit het beste bereiken?


Ga een relatie aan met je contacten

Zorg ervoor dat je een goede relatie krijgt met de mensen op je mailinglijst. Het is belangrijk dat mensen jouw e-mails gaan lezen, doe dit door waardevolle informatie weg te geven, zodat je lezers je e-mails meer zullen waarderen.

Op het moment dat je constant en alleen wilt verkopen en enkel waardeloze informatie verstuurt, zien je lezers je e-mails als spam. Binnen de kortste keren schrijven mensen zich uit en word je geblokkeerd, met als gevolg dat je geen mailinglijst meer overhoudt.

Het is dus belangrijk dat mensen jouw e-mails gaan lezen en vooral blijven waarderen. Natuurlijk zul je zo nu en dan iets willen verkopen, maar over het algemeen bereik je dit het beste door eerst een goede relatie op te bouwen met je mailinglijst. Door waardevolle informatie te versturen gaan mensen je waarderen, waardoor je vanzelf meer zult verkopen.

Creëer een vertrouwd gevoel

Een goede relatie is een persoonlijke relatie. Mensen willen zich aangesproken voelen als persoon en niet als potentiële klant. “Beste lezer” of “Beste klant” is niet persoonlijk en zal al snel als reclame worden gezien door de ontvanger.

Wanneer je echter begint met “Beste Robin” of “Beste Laura”, dan komt het meteen al een stuk persoonlijker over. Ook is het belangrijk dat de tekst zelf persoonlijk overkomt. Schrijf dus alsof je naar een goede vriend mail om het nog persoonlijker te maken.

Veel bedrijven willen een mooie, opgemaakte nieuwsbrief met daarin hun logo, allerlei links, navigatie en ga zo maar door. Dit is echter absoluut niet effectief omdat het daardoor te veel op reclame gaat lijken. Een persoonlijke mail is een normale tekst zoals je die naar een vriend schrijft, zonder fratsen en vertoon. Pas dan worden je mails echt gelezen en vergroot je de kans dat je lezers actie ondernemen.

Voorzie je mailing van waardevolle informatie

Om mensen geboeid te houden zul je niet alleen mails moeten sturen, maar zul je hen ook moeten voorzien van waardevolle informatie. Als jouw mails van grote waarde zijn, zul je met de lezers een band opbouwen en creëer je vertrouwen. Met dit vertrouwen zul je gaan verkopen. Wees dus niet bang om gratis waardevolle informatie weg te geven, want uiteindelijk zul je er iets voor terugkrijgen.

Als je bijvoorbeeld een kapperszaak hebt, dan is het waardevol voor mensen om te lezen hoe ze hun haar gezond kunnen houden of welke shampoo ze het beste kunnen gebruiken. Indien je een restaurant hebt, dan is het misschien interessant om te lezen hoe je lezers bepaalde gerechten uit je keuken zelf klaar kunnen maken.

Het gaat er dus om dat je de lezer voorziet van gratis informatie en niet alleen maar van aanbiedingen. Zorg er vooral voor dat het leuk is om te lezen of misschien wel dat het zo interessant is dat mensen het naar hun Facebook of Twitter linken!

Zorg er ook voor dat mensen met regelmaat een mail ontvangen. Je wilt ervoor zorgen dat je naam vers in hun geheugen ligt en dat ze weten wie je bent als ze een mail van je ontvangen.

Je mailinglijst als verkoopkanaal

Natuurlijk wil je niet enkel gratis informatie weggeven aan je mailinglijst. Ook commerciële e-mails moeten aan bod komen, wil je optimaal gebruikmaken van e-mail marketing. Pas wel op dat je e-mails met een hoog commercieel gehalte slechts met mate verstuurt, want de waarde van je mailinglijst moet gewaarborgd blijven.

In de e-mails die op de verkoop gericht zijn, kun je je eigen producten aanprijzen of de producten van een ander promoten tegen een commissie (affiliate marketing). Door de band die je met je lezers opgebouwd hebt, zullen zij eerder geneigd zijn om je producten af te nemen dan mensen die voor de eerste keer je website bezoeken. Blijf dus altijd aan die band werken!

“The money is in the relationship with the list”

Als slotopmerking moet nog vermeld worden dat de waarde van je mailinglijst niet zozeer zit in de hoeveelheid inschrijvingen die je verzameld hebt. Belangrijker is de waarde die je lezers zelf aan jouw mailinglijst hechten. Waarderen ze het wat jij te melden hebt? Vertrouwen ze je?

Je kunt beter een mailinglijst hebben van duizend mensen die jou e-mails ten volle waarderen, dan een mailinglijst van tienduizend man die jouw berichten allemaal linea recta in de prullenbak deponeren.

Probeer Enormail 30 dagen gratis

Tevredenheid Gegarandeerd 100%
  • Bereik gemakkelijk en snel meer klanten
  • Vergroot je impact én je omzet
  • Net zo simpel als een e-mail versturen
  • Bouw aan je klantrelaties
  • Opzeggen wanneer je wilt
  • Plezier om mee te werken

Enormail is in het Nederlands

In het Nederlands

En van Nederlandse makelij. Enormail kan ook in het Engels

Enormail is volledig AVG/GDPR proof

AVG/GDPR proof

Jouw data en die van je contacten zijn veilig en blijven in Nederland.

Enormail levert uitstekende support

Uitstekende support

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,6!