Waar het bij e-mailmarketing in feite om draait, is dat je een grote mailinglijst opbouwt waarmee je een band creëert door waardevolle e-mails te versturen. Omdat je mailinglijst de ruggengraat van je internet business vormt, is “The Money is in the list” een bekende uitspraak omtrent e-mail marketing.


Jouw mailinglijst is goud waard

Als je e-mail marketing goed toepast, is jouw mailinglijst goud waard voor jouw business. Iedereen op jouw mailinglijst heeft zich namelijk vrijwillig ingeschreven, waardoor je extra gemakkelijk je producten aan deze mensen af kunt zetten.

Iedere persoon op je mailinglijst is geld waard. Hoe meer mensen, hoe meer geld je mailinglijst dus waard wordt. Wanneer je eenmaal een grote lijst hebt opgebouwd en een goede band met deze inschrijvers hebt opgebouwd, zul je zien dat je bij iedere aanbieding in je e-mail talloze verkopen zult realiseren.

Vang zwervende bezoekers op

Nog geen procent van alle bezoekers die je website verlaten, zal uit zichzelf weer terugkeren. Ook al heb je een prachtige website bomvol waardevolle informatie, toch keert maar een heel klein percentage zonder jouw interventie terug naar jouw website.

Het is dus zaak om het lot een handje te helpen. Het krijgen van bezoekers is over het algemeen een van de lastigste uitdagingen van internet marketing, dus wanneer je eenmaal een redelijke stroom van bezoekers hebt gecreëerd, moet je hier zoveel mogelijk mee doen.

Deze zwervende bezoekers kun je met behulp van e-mail marketing in kaart brengen. Doordat een deel van hen bij jou hun naam en e-mailadres achterlaat, kun je deze mensen voortaan aanmoedigen om naar je website te komen. Zo hoef je niet te wachten tot ze zelf deze behoefte krijgen, want dat zal niet vaak voorkomen.

Zorg dus voor een goed aanmeldformulier, dan zal je mailinglijst dagelijks groeien. Door middel van e-mail marketing laat je ze vervolgens regelmatig weer naar je website komen, waardoor het aantal bezoekers op je website zal stijgen.

Twijfelaars

Als jouw website vooral gefocust is op de verkoop van één product, zul je gemiddeld een conversie hebben van tussen de 1 en 5%. Van de andere 95 tot 99% zal ongetwijfeld nog een aanzienlijk deel aan het twijfelen zijn. Zodra ze echter je website verlaten, keren zij nooit meer terug.

Door deze twijfelaars de mogelijkheid te bieden zich gratis voor jouw nieuwsbrief in te schrijven, zal een groot deel deze kans aangrijpen. Op deze manier kunnen ze hun beslissing nog even uitstellen en kun jij ze vasthouden als potentiële kopers. Ook als ze later toch besluiten je product niet te kopen, kan hun e-mailadres toch nog waardevol zijn. De kans bestaat namelijk dat ze in de toekomst wel tot verkoop overgaan bij andere producten die je promoot.

Goedkoop en direct resultaat

Een groot voordeel van e-mail marketing is dat het volledig gratis is, of je nu naar tien of duizend man mailt. Bovendien kun je e-mails eenvoudig in je eigen stijl opmaken en is het reclamevrij.

Een simpele link in je e-mail naar je website of het product dat je verkoopt kan er al voor zorgen dat je veel meer verkopen gaat doen. De drempel om tot actie over te gaan is immers enorm verlaagd door je lezers van een klikbare link te voorzien.

Bij iedere e-mail die je verstuurt, zul je direct resultaat boeken. Aan de hand van de reacties en de groei van je omzet kun je vervolgens peilen of je marketingtechniek doeltreffend was. Valt de verkoop tegen, dan kun je kijken naar wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Misschien verstuur je wel te vaak e-mails, zijn je e-mails te lang, is je onderwerpregel niet pakkend genoeg of bevatten je e-mails te weinig waardevolle informatie. Het is dus belangrijk om te testen welke strategie het meest effectief is voor jouw specifieke mailinglijst.

Probeer Enormail 30 dagen gratis

Tevredenheid Gegarandeerd 100%
  • Bereik gemakkelijk en snel meer klanten
  • Vergroot je impact én je omzet
  • Net zo simpel als een e-mail versturen
  • Bouw aan je klantrelaties
  • Opzeggen wanneer je wilt
  • Plezier om mee te werken

Enormail is in het Nederlands

In het Nederlands

En van Nederlandse makelij. Enormail kan ook in het Engels

Enormail is volledig AVG/GDPR proof

AVG/GDPR proof

Jouw data en die van je contacten zijn veilig en blijven in Nederland.

Enormail levert uitstekende support

Uitstekende support

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,6!